Customer Help

Als contact hebben met een echt persoon meer jouw voorkeur heeft, kun je ons Klantenserviceteam bereiken via e-mail (hieronder vermeld).

Hoe kunnen wij helpen?

FAQ

Bestellen

Welke maat moet ik kopen?

Als je niet zeker weet welke maat geschikt is voor jou, raadpleeg dan onze maattabellen. Deze vind je onder de beschikbare maten bij elk van onze producten.

Kan ik mijn bestelling annuleren?

We begrijpen het volledig, we veranderen ook wel eens van gedachten! Hoewel we het graag zouden willen, kunnen we eenmaal geplaatste bestellingen op dit moment niet wijzigen of annuleren. We hopen in de toekomst een annuleringsperiode te kunnen aanbieden. Mocht het artikel of de artikelen niet bevallen, zorg er dan voor dat je deze kunt omruilen voor een gewenste stijl of retourneer ze voor een terugbetaling. Ter herinnering, de retourzending binnen het land is gratis.

Wat als ik met iemand wil praten?

We willen ook graag met je praten! Contact us voor vragen, zorgen of feedback. We zullen ervoor zorgen dat we binnen 48 uur bij je terugkomen. Houd er echter rekening mee dat vragen die op vrijdag worden gestuurd, een antwoord ontvangen op de eerstvolgende maandag, maar mogelijk eerder.

Verzending

Wat is het verzendbeleid?

Nadat je je bestelling hebt geplaatst, ontvang je een bevestigingsmail waarin wordt vermeld dat ons verzendingsteam je bestelling heeft ontvangen. Zodra je bestelling is verwerkt, ontvang je een e-mailmelding met je trackinginformatie. Verzendkosten worden niet terugbetaald in geval van retourzendingen

Verzendt u naar het buitenland?

Ja, we verzenden wereldwijd. Verzendkosten zijn van toepassing en worden toegevoegd bij het afrekenen.

Eff! Mijn pakket is verloren, gestolen of beschadigd!

Oh nee! Dien alsjeblieft eerst een claim in bij de verzendmaatschappij en neem vervolgens contact met ons op om ons je bestelnummer en het specifieke claimnummer te laten weten. Zodra we die informatie ontvangen, zullen we samenwerken om tot de beste oplossing te komen. contact us 

Retouren & Uitwisselingen

We maken gebruik van alle grote vervoerders en lokale koerierspartners. Tijdens het afrekenen wordt u gevraagd om een ​​leveringsmethode te selecteren.

Hoe kan ik een artikel retourneren?

We willen dat je volledig tevreden bent met je aankoop. Past het niet perfect? Laat het ons gewoon weten, we helpen je graag! We bieden gratis verzending voor alle retouren binnen de EU.

Wat is het retourbeleid?

Een retour moet worden aangevraagd binnen 30 dagen na de verzenddatum, waarna de goederen binnen 14 dagen moeten worden teruggestuurd. De goederen mogen niet gedragen, gewassen, geverfd of gewijzigd zijn. De goederen moeten worden geretourneerd in de originele verpakking. Retouren moeten de bijgeleverde pakbon bevatten (de pakbon wordt automatisch gegenereerd samen met het retourlabel). Het pakket moet alleen de items bevatten die vermeld staan op de betreffende retourpakbon. Goederen die er gedragen en/of gewassen uitzien en niet in hun oorspronkelijke/verkoopbare staat zijn, kunnen leiden tot een vertraagde terugbetaling/omruiling of komen mogelijk niet in aanmerking voor een terugbetaling of omruiling. In deze gevallen worden de item(s) naar jou teruggestuurd. Bepaalde items zijn gemarkeerd als niet-retourneerbaar en komen niet in aanmerking voor retournering (bijv. cadeaubonnen, cadeaus bij aankoop). Sets en kits komen niet in aanmerking voor gedeeltelijke omruiling of retournering.

Ik verwacht een terugbetaling. Hoelang duurt dit?

Houd er rekening mee dat het 6-12 werkdagen kan duren voordat we je bestelling ontvangen. Let op: het kan tot 10 werkdagen duren voordat we je retourzending verwerken. Zodra je items zijn gecontroleerd (en goedgekeurd!), zullen we je terugbetaling uitvoeren naar de oorspronkelijke betaalmethode en je op de hoogte stellen van de terugbetaling via e-mail. Na de verwerking van je terugbetaling door ons, moet je nog eens 2 werkdagen wachten voordat het bedrag op je rekening wordt bijgeschreven. Houd er rekening mee dat je terugbetaling alleen kan worden bijgeschreven op je oorspronkelijke betaalmethode.

Neem contact met ons op

Heb je vragen over je bestelling of een algemene vraag?